Τα email μου προς το Yahoo! καθυστερούν ή δεν παραδίδονται καθόλου! Γιατί;

Θα ήταν ευτυχές εάν αυτό συνέβαινε με ευθύνη της ΤΠ/ΤΕΕ. Θα υπήρχε τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Όταν οι servers του Yahoo! Mail δέχονται ένα email από την ΤΠ/ΤΕΕ, απαντούν με έναν διαγνωστικό κωδικό λάθους 421 ο οποίος σημαίνει πως ο mail server της ΤΠ/ΤΕΕ πρέπει να προσπαθήσει να παραδώσει την αλληλογραφία αργότερα.

Αυτό το "αργότερα" δεν έρχεται όμως ποτέ, καθώς το Yahoo! Mail δεν δέχεται την αλληλογραφία σε καμιά από τις προσπάθειες που κάνει ο mail server. Αυτή η καθόλα αγενής συμπεριφορά δεν επηρεάζει μόνο την επικοινωνία με το Yahoo! Mail, αλλά δημιουργεί πρόβλημα σε όλη τη λειτουργία της εξερχόμενης αλληλογραφίας της ΤΠ/ΤΕΕ. Η εκτίμησή μας είναι πως αυτό γίνεται ηθελημένα, πως δηλαδή το Yahoo! Mail θέλει να "τιμωρήσει" όποιον θεωρεί δυνητικά ως network abuser, επιβαρύνοντας την υποδομή του προσθέτοντας της αχρείαστο φορτίο. Έχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επικοινωνία με τους διαχειριστές του Yahoo! Mail για να διερευνήσουμε το ζήτημα, καθώς δεν μας παρέχεται ούτε καν η αιτιολόγηση της άρνησης της εξυπηρέτησης, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το Yahoo! Mail επιλέγει να αντιδρά σαν τη μεγάλη εταιρία με όγκο χρηστών τέτοιο ώστε να θεωρεί όλους τους άλλους παρόχους ηλεκτρονικών υπηρεσιών ασήμαντους.

Παρόλο αυτό το κενό στην επικοινωνία και την έλλειψη συνεργασίας, ακολουθήσαμε όλα τα βήματα που συνιστούν στη σελίδα επικοινωνίας, υλοποιήσαμε, χωρίς να έχουμε καν την υποχρέωση, ακόμα και το πρότυπο DKIM, πρότυπο υποστηριζόμενο ανοιχτά από το Yahoo!, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. Αυτό βοήθησε, αλλά μόνο προσωρινά.

Δεν είμαστε οι μοναδικοί που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και μακριά από εμάς οι θεωρίες συνομωσίας. Όμως χωρίς δεδομένα και με παντελή έλλειψη συνεργασίας, ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε για να λυθεί το ζήτημα.

(Μετά από 8 μήνες και συνεχείς οχλήσεις προς το Yahoo! Mail ώστε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες, η ροή επικοινωνίας φαίνεται να έχει αποκατασταθεί.)

Οι διαχειριστές του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΤΠ/ΤΕΕ είναι πάντα στη διάθεσή σας για να εκφράσετε τη δυσσαρέσκειά σας, ερωτήσεις ή προτάσεις στη διεύθυνση postmaster@tee.gr.